Actiunile Port Constanta listate la bursa

Port Constanta Detaliu

29/09/2013

Radu Mazare a anuntat listarea portulului Constanta la bursa, in urma negocierilor cu premierul Victor Ponta. El a precizat ca a negociat cu premierul listarea a 15% din actiunile Portului Constanta, precum si transferul de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local Municipal a inca 15% din actiuni, care se vor adauga celor existente.

Ca urmare, Consiliul Local Constanta va detine in viior 35% din actiunile Port Constanta, Fondul Proprietatea mai putine cu 20%, in timp ce Ministerul Transporturilor are 30%, iar restul vor fi listate pe bursa.

Ca urmare a negocierilor Portul Constanta ar putea trece in subordinea autoritatilor locale Constanta. "Totul o sa fie transparent, pentru ca cei de la minister considera ca ei sunt in continuare jupani pe portul respectiv dar ei de fapt nu mai au decat 60%, ei sunt intr-o societate comerciala, care e intr-un fel de coordonare, nu-i clar. Ori in momentul care pleaca 15% pe bursa, totul e la vedere pentru ca intra sub incidenta unei alte legi, a companiilor care sunt listate. Si nu mai poate sa mai vina nimeni de la minister, cu nu stiu ce fel mandat, sa controleze, si asa mai departe" a declarat Radu Mazare.

Negocierile asupra actiunilor Port Constanta au avut loc intre cei doi la Scoala de vara USL, unde Ponta s-a mai intalnit cu membrii Consiliului de Administratie Port Constanta. "Nu a discutat in amanunt despre ceea ce inseamna portul, perspective de dezvoltare, asa ca am stabilit de principiu cu premierul ca ar trebui sa mai faca o vizita in port, e o chestiune de cateva luni de zile" a spus primarul Constantei.

Container Filler

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România