Operatorul de containere Hutchinson Port Holdings interesat sa investeasca in Portul Constanta

Operator containere

29/09/2013

Compania britanica, operator de containere, Hutchinson Port Holdings este interesata sa investeasca in Portul Constanta intr-un nou terminal de containere situat pe Molul III Sud, valoarea proiectului ridicandu-se la circa 67 milioane de euro, a anuntat Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime.

Conform unui comunicat de presa al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, reprezentanti ai holdingului s-au intalnit cu reprezentanti din conducerea CN APMC pentru a se informa despre potentialul Portului Constanta privind transportul de containere si investitiile care urmeaza sa fie realizate in infrastructura, potrivit NewsIn.

Potrivit CNAPMC, proiectul pentru terminalul de containere Mol III S- Port Constanta Sud prevede realizarea de cheuri de acostare si completarea celor existente, precum si realizarea de umpluturi si terasamente in teritoriul molului 3 sud pe o suprafata de cca 35 ha.

Prin realizarea acestei infrastructuri se creaza mari posibilitati de dezvoltare a unui terminal specializat de containere, cu o capacitate de operare containere estimata la 650.000-700.000 TEU-ri/an. Valoarea proiectului, conform studiului de fezabilitate, se ridica la aproximativ 67 milioane de euro.

Container Filler

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România