Restrictionarea traficului pe Podul Agigea

Podul Agigea

14/10/2013

Conform deciziei premierului Victor Ponta, de la 01 octombrie 2013 traficul pe podul Agigea este restrictionat pentru vehiculele mai grele de 3,5t, cu exceptia salvarilor si autovehiculelor ISU. Acest pod se afla intr-un ‘stadiu avansat de degradare’, a declarat acesta.

Tot incepand cu aceasta data, podul Agigea va fi monitorizat 24 din 24 pentru a se constata daca gradul de degradare evolueaza. In timp ce discuta solutiile posibile cu ocazia deplasarii sale la Constanta, premierul precizeaza ca in cazul in care se constata ca podul Agigea devine ‘un pericol iminent de accident, il inchidem de tot’.

Primul ministru a mai discutat la Constanta cu constructorii noului pod de la Poarta 10 – Port Constanta, care l-au asigurat ca lucrarile vor fi finalizate pana in luna mai 2014. De la aceasta data, noul pod va asigura traficul rutier si va fi posibila inchiderea definitiva a podului de la Agigea, pentru reparatii capitale.

Speranta e ca structura sa reziste pana in mai, pana il dam in folosinta pe celalalt.

Cu aceasta ocazie, capacitatea de transport feroviar va fi suplimentata si in plus, un nou pod va fi adus de la Galati pentru a asigura traficul vehiculelor grele.

Pentru compensarea pierderilor suferite de transportatori, taxa pentru drumurile judetene va fi suspendata de catre Consiliul Judetean Constanta, costurile urmand a fi compensate din fondul de rezerva al Romaniei.

Tot incepand cu luna octombrie 2013 in portul Constanta puteti beneficia de noua tehnologie de incarcare marfa in containere Container Filler. Noul sistem permite reducerea masiva a costurilor de incarcare si transport containere.

Container Filler

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România