O posibilă soluție, în mijlocul naturii, pentru a face față izolării sociale cauzate de pandemie

Locuințe containerizate, Containere Casa

10/08/2020

Ce experiență neplăcută și această pandemie... dar pandemii au mai fost și e posibil să mai fie, și totuși pandemiile dispar, iar viața noastră va intra din nou pe făgașul său normal. Între timp, ne chinuie izolarea, distanțarea socială, angoase nedefinite, libertăți reprimate. Dar chiar și așa, continuăm să visăm la locurile preferate, la locurile în care am dori să fim în acele momente de maximă agitație și stres, acolo unde am putea să fim liberi cu adevărat, și nicidecum în carantină sau izolați între patru pereți de beton, la etajul 6 din 9, unde te inundă zgomotul și zarva din stradă, un cotidian gri de praf, noxe și trafic.

Cum ar fi să scapi din izolarea urbană și dintre pereții groși, pe care îi simți că te apasă pe zi ce trece tot mai mult? De câte ori nu ai trecut printr-un loc minunat, și care ți-a rămas cumva întipărit în suflet, gândindu-te cum ar fi să trăiești acolo, să fie locul tău secret de evadare, măcar pentru un weekend? Un loc care să nu polueze, și care să nu necesite autorizație de construcție, precum și maldăre de hârtii și aprobări care sunt făcute parcă să te descurajeze continuu, și care – într-un final – îți mănâncă luni și ani din viață?

Și chiar dacă îți pare de necuprins, locul tău dorit poate să devină realitate, într-un timp chiar scurt și într-un mod chiar economic. „Cuibul” tău visat se poate realiza aievea, atât de simplu, cu ajutorul locuințelor containerizate. Un container personalizat se poate transforma rapid într-o locuință de vis, de 29+ mp, complet utilată, care îți asigură tot confortul necesar în oaza ta de liniște. Natura va fi cadrul tău de relaxare, pentru întreaga zi, alături de cei dragi, sau – de ce nu – alături de o carte bună și un pahar cu vin.

O locuință containerizată este realizată rapid într-un sit de lucru, în conformitate cu cerințele tale privind modul de compartimentare și a utilităților dorite. Proiectul arhitectonic al locuinței se realizează împreună cu tine și cuprinde toate informațiile necesare: de la etapele generale de vopsire, tratare și izolare interioară pentru un confort termic ridicat, și până la notele personale, ce cuprind finisajele și decorațiunile interioare preferate. Transportul locuinței în spațiul potrivit rămâne ultima etapă care te mai desparte de colțul tău secret de natură, fără restricții și în libertate deplină.

Și cum ar fi să te trezești dimineața cu munții în privire? Cu răsărituri și apusuri printre creste înalte și brazi de verde crud, cu miresme de rășină? Să poți restabili legătură tainică între om și natură, pierdută în urban, când îți poți răcori mâinile și fața în undele rapide ale unui izvor de munte? Și toată greutatea stresului să dispară, printre pasteluri infinite redate minunat, într-un tablou măreț, demn numai de un Creator? Și inspirația te cheamă mai ușor acum. Și ordine în gânduri se așază. Și dacă te gândești mai bine, ai putea să stai mai mult de-un weekend. Iar un hub spot de Internet e chiar la îndemână. Ai putea să și lucrezi de-aici, printre momentele de relaxare, când simți cum toată Creația din jur te încarcă și irumpe în tine cu noi idei și forțe.

Decât izolat, într-un oraș prea gri și sufocat, mai bine liber în mijlocul naturii. Iar dacă simți dintr-o dată că muntele este totuși suficient, locuința ta containerizată poate fi transportată ușor la mare, pe plaja cu nisip, cu tot comfortul dorit. Sau poate, pe malul unui lac cu pește, să îți poți testa abilitățile preistorice ale omului-vânător. Viața este numai una.

Noi, Container Filler & Logistics, am scris acest articol pentru a găsi o posibilă soluție la dificultățile întâmpinate de umanitate, datorită izolării sociale impuse și auto-impuse, în contextul acestei pandemii. Omul este parte din natură, chiar dacă traiul în orașe a subminat mai mult sau mai puțin această legătură. O reîntoarcere în natură, chiar și numai una temporară, poate aduce forță și echilibru omului, pentru a învinge mai ușor efectele negative ale acestei pandemii. Chiar dacă este o perioadă dificilă, resorturi se vor găsi în oameni și în natură, pentru ca totul să se termine și viața să își urmeze cursul ei firesc, ca și mai înainte.

Container Filler

Port Constanța, Poarta 2, Platforma SORENA, Constanța, România